FŐOLDALRÓLUNKREGISZTRÁCIÓKAPCSOLATKERESÉSPROFILOMX
2019. december 30. (hétfő) 22:54admin

GYEP - Tájékoztató úszásoktatásról

úszás
news/55_0_660.jpg

Az alábbi tájékoztató a programban nyújtott ingyenes úszásoktatásról adunk rövid leírást. 

TÁJÉKOZTATÓ ÚSZÁSOKTATÁS 

A tevékenység a “Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia célkitűzéseivel összhangban, a leghátrányosabb helyzetű gyermekek egészségi állapotának felmérésére irányul, mellyel elősegíti a vizsgálat eredményének megfelelő ellátásba, szolgáltatásba jutását.A gyermekek helyzetének javítását szolgáló EFOP konstrukciók (Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása és az Integrált térségi gyermekprogramok) segítik a leghátrányosabb helyzetű területeken élő gyerekeket és családjaikat.

Korábbi felmérésekben a védőnők elmondása alapján egyéb egészségügyi probléma mellett egyre több a mozgásfejlődés-lemaradással küzdő gyermek. A projektben korai fejlesztés keretében úszásoktatást biztosítunk a járási gyerekek részére. A célcsoportot az óvodai nevelésben a nagycsoportos és az általános iskolai oktatásban első osztályos gyermekek képezik.

A projektben a gyermekeket testnevelő tanárok oktatják a Putnoki Tanuszodában az általuk meghatározott idősávokban. Az oktatás egy-egy turnusa 4 hónapig tart, heti 2 x 2 órában. A program a úszásoktatás kapcsán további segítséget kíván nyújtani a sikeres részvételért, a tanuszodába való eljutást, illetve felszerelést biztosítunk

A projekt sikeres megvalósítása és a résztvevő gyermekek biztonsága érdekében kérjük, hogy a szülők/gondviselők minden esetben egyeztessenek a gyermekük oktatási csoportja mikor vesz részt a órákon és amennyiben az időpont túlnyúlik az oktatási és nevelési intézmény általános rendjén, segítsék a pedagógusok munkáját és kísérjek el gyermeküket az oktatásra.

További információk keressék az iskolai szociális munkásokat:

Putnoki intézmények -  Botló Szabina 

a járás többi intézménye - Kolozsi Zsolt

Barasits Eszter

Szakmai vezető

barasits.eszternybtf.hu

Vissza
Hozzászólások:Még nincs hozzászólás!
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!